Starteiland

Ontdek het Starteiland


Gelegen in het Sneekermeer, net buiten Sneek, bevindt zich het Kolmeersland, beter bekend als het Starteiland. Het Starteiland is befaamd vanwege zijn rol tijdens de legendarische Sneekweek en het Skûtsjesilen, maar heeft zoveel meer te bieden. Met zijn adembenemende uitzicht op het uitgestrekte Sneekermeer is het Starteiland een waar paradijs voor watersportliefhebbers van over de hele wereld en de ultieme hotspot voor levensgenieters.

Navigeer naar het starteiland
Image
Image
Image

Vakantie op het Starteiland


Of je nu met het pontje de oversteek maakt of met je eigen boot komt, de unieke sfeer van deze locatie is onmiskenbaar. De goed uitgeruste havens op het Starteiland bieden meer dan 400 ligplaatsen. De havens zijn uitgerust met stroomzuilen voor elektra, tappunten voor drinkwater en pompinstallaties voor het afvoeren van water. Hier kun je in alle comfort genieten van een ontspannen dag aan het water.

Vanaf het Starteiland heb je een prachtig uitzicht op de zeilwedstrijden en andere watersportactiviteiten op het Sneekermeer. Het gebied rondom het meer biedt tal van mogelijkheden voor plezier op het water. Daarnaast zijn er vlakbij volop gelegenheden om te logeren.

De faciliteiten op het eiland:


  • Restaurant it Foarûnder
  • Een speeltuin
  • Een snackbar
  • Toiletten en douches
  • Aanleghavens
  • Havenkantoor
  • Trainingscentrum zeilvereniging
  • Wedstrijdcentrum zeilvereniging

Onze mede-eilandbewoners


Bij onze mede-eilandbewoners van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS) draait alles om zeilen, voor jong en oud. Van maart tot en met oktober bruist het hier van de activiteiten, van clubwedstrijden tot aan prestigieuze NK’s, EK’s en WK’s.

Maar de KWS doet meer dan alleen wedstrijden organiseren. Ze bieden het hele jaar door trainingen, opleidingen en cursussen aan. Als ook speciale zeildagen voor diverse groepen, zoals scholieren en mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Wij zijn trots het eiland te delen met zulke gepassioneerde zeilers!


Meer over de kws
Image

veelgestelde vragen