Image

Vacature: Bartender

Het Starteiland te Sneek is een unieke locatie in Nederland! It Foarûnder bevindt zich op dit unieke stukje Nederland. Zoals het woord ‘eiland’ al aangeeft: je kunt It Foarûnder alleen bereiken per pont of met een eigen boot. Op dit eiland worden de zeilwedstrijden van de Koninklijke Watersport Vereniging (KWS) gehouden en bruist het van de gezelligheid. Want zeg nou zelf, wie kent dé Sneekweek nou niet?

Bij It Foarûnder kun je terecht voor een kop koffie, lunch, diner of een borrel. Wij staan klaar voor de mensen die voor een dagje aanmeren, maar ook voor onze zakelijke gasten. Beiden genieten graag van onze mooie producten en de goede service van ons team.
Bij ons vind je een grand café, meerdere feest- en vergaderzalen, terrassen, een snackbar en een evenemententerrein. Op dit terrein worden verschillende evenementen gehouden, van klein tot groot. Hier kan gedacht worden aan evenementen waar wel een paar honderd gasten op afkomen!

Wie zoeken wij? 
Het grand café is ons visitekaartje. Op deze plek komen al jaren watersporters om even te ontspannen van een dag op het water óf juist weer op te laden om verder te kunnen. Wij zijn dan ook opzoek naar een energieke, zelfstandige bartender met passie voor het vak. In deze functie is de bar jouw domein. Je zorgt ervoor dat de bar klaar is voor de dag, je verzorgt de mise en place en zorgt dat de benodigde bestellingen tijdig worden doorgegeven. Jij kunt zelfstandig jouw bar draaiende houden en weet keer op keer de gasten blij te maken met jouw perfect getapte biertje of met een heerlijke kop koffie. Ervaring als Barista is een pré. Met jouw vaardigheden weet jij een perfecte kop koffie te zetten. Een latte macchiato, een cappuccino, een koffie verkeerd, jij weet hoe een goede kop koffie wordt bereid!

Wie ben jij? 
Jij bent een bartender die zijn vak verstaat, je doet dit vol passie. Je neemt een bak aan kennis over verschillende soorten destillaten, bier, wijn en koffie mee. Bier tappen is voor jou dan ook geen enkel probleem. Je krijgt energie van de gezelligheid aan jouw bar, maar ook van het volle terras. Tijdens pieken behoud jij het overzicht en blijf je met nauwkeurigheid en precisie de bestellingen maken.

Functie-eisen

Als bartender bij It Foarûnder zorg je ervoor dat onze gasten van een perfecte dag mogen genieten. Natuurlijk doe je dit niet alleen, maar werk je samen met het team. De volgende normen, waarden en vaardigheden zijn dan ook een vereiste:

 • Je hebt minimaal één jaar ervaring als bartender en beschikt over de basiskennis en vaardigheden binnen de horeca
 • Je haalt plezier en uitdaging uit het runnen van jouw eigen bar, ook weet je dit op een effectieve manier te doen
 • Je bezwijkt niet onder de druk van piekmomenten en bent instaat om een tandje bij te zetten, zonder dat de kwaliteit hieronder lijdt
 • Je hebt kennis van wijnen, bier, koffie en cocktails
 • Je bent voornamelijk beschikbaar tijdens weekenden en feestdagen

Maar misschien nog wel het belangrijkst: één team, één taak! Jij bent écht een teamplayer en wil met ons de uitdaging aangaan om It Foarûnder tot een hoger niveau te brengen.

 

Arbeidsvoorwaarden 

Bij It Foarûnder worden jouw prestaties gewaardeerd en heb je altijd kansen om te groeien. Je kunt rekenen op een marktconform salaris wat afhankelijk is van jouw werkervaring. Ook bieden wij uitstekende aanvullende arbeidsvoorwaarden:

 • Een afwisselende baan, waarbij je met verschillende soorten evenementen te maken krijgt
 • Personeelskorting
 • Het rooster is minimaal drie weken van tevoren bekend
 • Diverse trainingen en workshops
 • Dag- en avonddiensten
 • Pensioenfonds voor horeca en catering (PH&C)
 • Een open sfeer en fijne collega’s
 • Kennis en kunde op de werkvloer van een gepassioneerd team
 • Elk jaar een knallend personeelsfeest waar nog lang over wordt gesproken

Informatie en sollicitatie 

Ben je enthousiast geworden van deze vacature en wil je graag meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Roy van der Horn (0515-416712). Ben je zo enthousiast geworden dat je al wil solliciteren? Dan zien wij jouw sollicitatie met CV en motivatie graag op roy@starteiland.com, graag vermeld met het onderwerp ‘Vacature Bartender’. Alle reacties worden vertrouwelijk behandeld.

© It Foarûnder - Sneek