Selecteer een pagina

Over ons //

Sneeker nieuwsblad – Donderdag 7 april 1977 – “het is nu nog een stille wereld, daar op het starteiland. Als je met een bootje het Magrietkanaal oversteekt, overvalt de rust je. Maar even verderop zie je dat er toch mensen bezig zijn. Sinds een week wonen Hans en Houkje Vellinga op het Kolmarslân. 

Sinds 1977

a lot has changed //

Zij zijn de nieuwe gastheer- en vrouw van het recreatiegebouw dat een aantal jaren geleden met steun van de burgerij van Sneek kon worden gerealiseerd. Ze willen van het gebouw een thuishonk voor de watersporters maken daarom is de verlichting aangepast, werd de bar anders, zal de zaal kleiner kunnen worden gemaakt en er is een biljart geplaatst. Bovendien zal er een mogelijkheid zijn een warme hap te nuttigen. Sinds 1977 is er een hoop veranderd op het starteiland. In 1993 hebben Hans & Houkje Vellinga het gebouw compleet gerenoveerd en is het in de staat zoals de meeste mensen ‘It Foarûnder’ kennen. In 1997 is er nog een extra zaal gebouwd waardoor de capaciteit van It Foarûnder enorm werd uitgebreid. De Vellinga’s hebben de plannetjes uit 1977 zeker doorgevoerd en waargemaakt. It Foarûnder anno 2018 is de afgelopen 40 jaar uitgegroeid tot een begrip onder de zeilers. In 2013 hebben ze hun dochter Yodi als bedrijfsleidster aangesteld. “Wij hadden nooit kunnen bedenken dat onze dochter interesse had, daar zag vroeger niet naar uit”. Sinds 2013 heeft zij de dagelijkse leiding over de zaak. Verjonging in de zaak betekent ook verandering. Zo is ’t bruin café aangepakt en is de “nieuwe zaal” compleet gerenoveerd. Zoals een bekend gezegde luidt: Stilstand is achteruitgang. 

De visie voor ’t Foarûnder is in de 40 jaar niet veranderd; “Het moet nog steeds een thuishonk voor de watersporter blijven.”

 

Onze missie & visie

It Foarûnder staat voor gastvrijheid, genieten, aandacht voor jong & oud

Of het nou gaat om vis, vlees, groenten, koffie of wijnen, It Foarûnder serveert werkte alleen met verse en zoveel mogelijk locale producten. Van sauzen bij het vlees tot het ijs bij het dessert: alles is homemade. En dat proef je!

We hebben veel over voor onze gasten én voor elkaar. De mensen die hier werken maken het verschil. Zij zorgen ervoor dat onze gasten zich thuis voelen. 

Gewoon genieten van mooie, pure gerechten op prachtige, sfeervolle plek.

Onze menu's

It Foarûnder staat bekend om haar uitgebreide lunchkaart. Voor jong & oud, voor ieder wat wils.

Daarnaast wisselen wij elke week onze vis & vlees markten.

Bekijk hier onze menukaart

Evenementen

It’s all about connecting people, want naast een borrel, lunch of diner kunnen wij zowel klein als grootschalige evenementen voor u organiseren. Door de speelse indeling van ons bedrijf kunnen wij gemakkelijk
onze ruimtes aanpassen. 

Bekijk hier de mogelijkheden

 

Corona proof genieten

Door de grote ruimte om ons heen kunnen wij ons terras heel groot opstellen. Dit geldt voor zowel ons restaurant als onze evenmenten

Bekijk hier alle mogelijkheden 

Vanuit de keuken

Wij werken alleen met verse producten en maken alles zelf, denk hierbij aan een heerlijke courgette soep met gerookte zalm uit de tuin van de toekomst. 90 % van alle onze groenten komt uit de tuin van de toekomst die opgezet is door Sjoerd van der Hem, een van onze koks.